25.10.2017

HurmioKlubi: Lemmenlautta

Lemmenlautta on uusi raikas yhtye, joka koostuu kuudesta nuoresta ammattimuusikosta. Pojat tekevät rohkeita lainauksia ja taidokkaita sovituksia populäärimusiikin puolelta ja esittävät niitä taidokkaasti ja energisesti.

Yhtyeen tarina alkoi armeijan vihreistä, kun kaikki kuusi suorittivat asepalvelustaan Varusmiessoittokunnassa. Kyseisessä viihdekokoonpanossa kymmenien keikkojen jälkeen(kin) yhteishenki- ja soitto oli niin saumatonta, että hommaa päätettiin jatkaa myös palvelusajan jälkeen. Nyt orkesteri kiertää tanssilavoja hyvällä menestyksellä. Yhtyeen solistina toimii karismaattinen Michael Walden.

Jyväskylä-Helsinki -akselilta keikoille starttaavassa Lemmenlautassa soittavat: Michael Walden (laulu), Antero Makkonen (haitari, perkussiot), Eero Sampolahti (rummut, laulu), Konsta Koskinen (koskettimet), Lauri Gröndahl (kitara), Vertti Tapanainen (basso).

Vuonna 2016 Lemmenlautta teki studioversion ja musiikkivideon kappaleesta Jussi & the Boys. Kyseessä on Juliet Jonesin Sydämen alunalkaen tutuksi tekemä, hyvinkin tanssilattialle istuva kappale. Tänä vuonna Lemmenlautalta ilmestyi uusi musiikkivideo Köyhän Miehen Karjalainen.

Tapahtumat