takaisin

Martti Halme

Martti Halme & Saara Tuikkala

Haastattelu tehty 3.12.2017 Helsingin Vanhalla ylioppilastalolla Elevent Star Freedom to Dance + ProAm –kisojen yhteydessä

 

K: Tanssit tänään tanssinopettaja Saara Tuikkalan kanssa. Nämä ovat kuulemma jäähyväiskisasi, pitääkö huhu paikkansa?
V: Kyllä se pitää paikkansa.

 

K: Mitkä ovat päivän tunnelmat?
V: Hienot tunnelmat. Olin keväällä samoissa kisoissa täällä Vanhalla Ylioppilastalolla ja tiesin, että paikka on todella mahtava ja tämä on elämys.  Vielä kun jaksaa pari kierrosta tanssia, niin päivä olisi pulkassa.

K: Sinulla on pitkä kilpatanssitausta.  Minkälaista on ollut tanssia ProAm-kisoissa? Mitä erityistä tässä kisamuodossa on?
V: Ammattiopettajan kanssa pääsee todella tekemään sen, mitä sillä hetkellä osaa. Tosin täytyy tunnustaa, että sitä kuvittelee aina osaavansa enemmän, ja kun katsoo tanssia jälkikäteen videolta, tulee mieleen, että olisi kyllä voinut tehdä enemmänkin. Tämä kisamuoto kyllä kehittää omaa tanssitaitoa kovasti.

K: Olen katsonut ihaillen oppilaiden ja opettajien suorituksia ja jaksamista!  Onko sinulla vinkkejä siihen, miten tuolla oikein jaksaa pyöriä?
V: No sitä pitäisi ehkä kysyä joltain muulta, koska juuri äsken ensimmäisen kierroksen jälkeen totesin, että kovasti pakkaa hengästyttämään.  Mutta kyllähän tanssikunto kasvaa tanssimalla, ei siihen pelkkä lenkillä käynti riitä, koska tanssi rasittaa eri lihasryhmiä kuin juoksu.  Erimerkkinä vaikkapa käsien kannatus – olen kokeillut sitä kuntopyörässä. Jos pitää käsiä tangolla, kuntopyörällä polkee kevyesti, mutta kun nostaakin kädet vakiotanssiasentoon, niin harjoitus on paljon raskaampi.

K: Saanko kysyä, minkäikäinen olet?
V: Täytin viime maaliskuussa 70 vuotta.

K: Aikamoinen saavutus vetää tuolla kisalattialla täysillä!
V: Heh, no taitaa se olla!