takaisin

Eira Viitala

Eira Viitala & Matti Heikkilä

Haastattelu tehty 3.12.2017 Helsingin Vanhalla ylioppilastalolla Elevent Star Freedom to Dance + ProAm –kisojen yhteydessä

 

K: Millainen ProAm-taipaleesi on ollut?
V: Aloitin seuratansseista kisaamalla Matti Heikkilän parina.  Kilpatanssiin sain ensimmäisen kosketuksen, kun täytin pyöreitä vuosia, ja teimme tanssinopettaja Jurijs Trosenkon kanssa synttäreilleni kilpatanssiesityksen.  Halusin nähdä, millaista kisaaminen olisi kilpatanssien puolella, ja kun olin katsomassa upeita kisoja, ajattelin, että enköhän minäkin voisi ainakin pronssiluokkaan osallistua.  Kerroin ajatuksestani Matille ja hän soitti kahden päivän päästä ja kysyi, pidänkö lupaukseni ja ruvetaanko treenaamaan? Siitä se lähti!

K: Olet aloittanut ProAm-taipaleesi lattareista ja sittemmin laajentanut myös vakiotansseihin. Kumpiko on lempparisi?
V: Nyt oli vaikea kysymys!  Uusi tanssilaji tuntuu aina heti lempitanssilta, mutta ehkä vaaka alkaa nyt kallistua vakioiden puolelle.

K: Mitkä ovat tunnelmasi tästä päivästä?
V: Aivan mahtavat.  Toki jännittää, mutta sitten muistuu heti mieleen, että rakastan tanssimista ja nautin yleisöstä suunnattomasti.  Täällä on huikea fiilis ja yleisö on tosi hyvin mukana.  Täällä ei voi kuin tehdä parhaansa ja nauttia siitä!