Takaisin

JANELY

 

Janely eli Jaanika Leino on nuori, nouseva laulaja-lauluntekijä, jonka olet saattanut nähdä esim. television All together now Suomi - kilpailussa. Ahkerana keikkailijana Janely on esiintynyt niin festareilla, kauppakeskusten yleisötapahtumissa, yritysten pr-tilaisuuksissa, pikkujouluissa sekä ravintoloissa. Janely julkaissut myös useamman kansainvälisen singlen.

 

Janely julkaisi vuonna 2020 neljä kansainvälistä singleä. Esimerkiksi yhteistyössä amerikkalaisen tuottajaduo Mass Mercuryn kanssa julkaistu naistenvoimalaulu Work me Right saavutti kymmenen Top10-sijoitusta kansainvälisillä DJ-listoilla. Suomessa kappale nousi myös iTunes-listojen kärkeen. Sen menestystä seurasi Janelyn ja Jussi Nikulan säveltämä single ”Tinderella”, joka lanseerattiin Pride Helsingin päätösjuhlassa. Kappale soi radioissa yli 70 maassa Yhdysvalloista Australiaan.

 

Uuden biisin julkaisu tänään!

 

Janely tunnetaan näyttävistä showesityksistään ja voimakkaista livetulkinnoistaan. Hän säteilee myös suurten kansainvälisten balladien tulkitsijana. Popin lisäksi Janelyn kansainvälinen ääni taipuu upeasti myös pehmeään jatsiin! Janely keikkailee niin akustisesti kitaristin kanssa kuin taustanauhojen ja tanssijoiden kanssa. Keikkaohjelmisto koostuu oman tuotannon lisäksi tutuista coverbiiseistä.

 

Janely haluaa nyt julkaistavan kappaleensa Fucked up Worldin myötä antaa kasvot nuorten mielenterveyshaasteille. Kappale käsittelee nuorten huonommuuden fiiliksiä. Jaanikalla on itsellään ADHD-diagnoosi ja keskivaikea masennus. Nuorten itsetunto-ongelmat, syrjäytyminen ja mielenterveyshaasteet ovat olleet valtavia ongelmia jo ennen koronaa, ja pandemia rajoituksineen on tiettävästi pahentanut tilannetta huomattavasti. Nyt viimeistään on aika herätä ja tehdä asialle jotain, sekä kantaa edes pieni kortensa kekoon, jotta saadaan nuorille apua. Jaanika lahjoittaakin osan uuden kappaleensa tuloista Tyttöjen Talon toimintaan ja haluaa kappaleen myötä nostaa nuorten tukemisen keskusteluun yhä isommin.

 

Fucked up world -kappale kumpuaa siitä synkästä paikasta, jossa vertailet itseäsi muihin ja koet olevasi huonompi ja oudompi kuin muut. Koet riittämättömyyttä ja kuulumattomuutta. Kaikilla muilla tuntuu olevan elämä järjestyksessä ja pää selkeänä; ”Seems like everyone’s got their shit together, but then everyone’s got their shit, I get it." Fucked up worldin musiikkivideo julkaistaan keskiviikkona 2.6.2021.

 

ADHD on aiheuttanut Janelylle haasteita, mutta tuonut tekemiseen myös hyvää draivia.

- Tilanteelleen ja itselleen pitää opetella nauramaan, tai ainakin hymyilemään. Elämme maailmassa, jossa todella monella nuorella on tunne, että he eivät omana itsenään kelpaa, ja jossa erilaisuus on huono asia. Myös minun tieni on ollut kivinen ja rankka, mutta koen olevani onnekas, että pystyn nykyään kaikesta huolimatta nauramaan haasteilleni ja pitämään unelmistani kiinni. On ok olla vähän ”fucked up".

 

-Nykyään olen ylpeästi sitä mitä olen, vaikka kuka sanoisi mitä. Olen osannut kääntää oman erilaisuuteni vahvuudekseni, mutta se on vaatinut aikaa. Olisipa joku nuorena kannustanut ja tukenut minua ja uskonut minuun ihan sellaisena kuin olen. Viestini nuorille tämän biisin myötä on, että elämän vuoristoradassa ehjänä selviäminen ei ole helppoa, mutta mahdollista, ja olisi upeaa, jos matka olisi mahdollisimman sinun itsesi näköinen. Ole ylpeästi outo oma itsesi, Jaanika kannustaa.

 

Jaanika tekee yhteistyötä myös Taiteen Sulattamon kanssa.

-Olen aina ilmaissut tunteitani, niin positiivisia, kuin negatiivisiakin musiikkini kautta ja eheytynyt sen myötä, Jaanika kertoo. Uskon taiteen voimaan parantajana ja tunteiden välittäjänä sekä terapiamuotona. Taiteen Sulattamo tekee tärkeää työtä mielenterveyspuolella, ja toimin erittäin mielelläni heidän valonkantajanaan ja viestinviejänään. Taiteen Sulattamon toiminnanjohtaja Eveliina Lafghani on iloinen yhteistyöstä. -Meidän tehtävämme on tukea mielenterveyttä taiteen ja itseilmaisun keinoin. Janely on loistava esimerkki taiteen voimasta parantajana ja eheyttäjänä, ja olemme onnellisia saadessamme hänet soihdunkantajaksemme. 

 

Kuuntele biisi täältä: https://open.spotify.com/track/5XQQfrZg9iQNr9bJ8F8mRN?si=aacf1321de5e47dc

 

Janelyn koko tuotantoon voi tutustua täältä: https://open.spotify.com/artist/0ZPFw915x2MD0pskTHU9rs?si=8QcFopE9TlmgviTgyukEhw