Voittavan joukkueen resepti

Onko teillä uusi tiimi vai kaipaako vanha kokoonpano uutta innostusta ja virtaa?  Toimivassa ryhmässä jokainen yksilö saa voimaa kollektiivista ja tulos on aina isompi kuin osien summa. Sparraamme teitä kohti uusia ennätyksiä.

Esimerkkicase: pienryhmäkoulutus, 10 henkeä. Koulutus on toiminnallista oppimista,  teemme yhdessä yksinkertaisia ja hauskoja harjoituksia, joiden avulla tutkimme vuorovaikutustilanteiden tyypillisiä syy-seuraussuhteita. Jokainen harjoitus puretaan keskustellen. Kouluttajan tärkein tehtävä on luoda rento ja turvallinen ilmapiiri, jotta harjoitteiden tekeminen olisi mahdollisimman helppoa ja hauskaa.

Osallistujan kommentti: Samoja asioita on käyty läpi aikaisemminkin, mutta tässä koulutuksessa asiaa käytiin läpi käytännönläheisimmin ja tämä toi positiivista virettä. Mm. minä-viestin hyödyntäminen aukesi uudella ja selkeällä tavalla. Lisäksi pelisääntöjen merkitys yhteisen toiminnan kannalta korostui. Sitten toisaalta rivien välistä vahvisti omaa tulkintaa ihmisten motivaatiotekijöiden ymmärryksen merkityksestä, ehkä jopa tärkeimpänä vuorovaikutuksen keinona. Ikään kuin ”samassa veneessä” –ajattelu toimijoiden vuorovaikutuksen edistämiseksi.

Voidaan toteuttaa myös toiminnallisena luentona tai demoesityksenä isommalle ryhmälle.

Myös virtuaalitoteutus mahdollinen!