Röyhkeyskoulu

Röyhkeyskoulu on vastaisku turhalle epäröinnille ja arkailulle. Syksyllä 2017 järjestettiin ensimmäinen Röyhkeyskoulu, joka oli naisille suunnattu. Sittemmin tilaisuuksia on järjestetty sukupuolineutraalisti yrityksille ja keväällä 2019 käynnistyi hanke, missä Jenni Janakka kiertää Röyhkeyskoulunsa kanssa puhumassa 13–20-vuotiaille nuorille.

Luentomuotoisessa tilaisuudessa Jenni purkaa palasiksi kulttuurin tarjoamia oppeja, joita otamme vastaan kyselemättä. Idea Röyhkeyskoulusta syntyi Jennille erään palaverin yhteydessä. Keskustelussa naisilla toistuivat lauseet kuten "en mä sit kehdannut..." ja "olis siinä kai sit pitänyt..." Jenni ymmärsi, että tarvitsemme lisää röyhkeyttä. 

Kuinka paljon osaamista jää käyttämättä, kun ei uskalleta tai tajuta tuoda sitä esille. Mikä on stereotypiauhka? Miten se vaikuttaa meihin? Miksi ruotsalaiset osaavat nousta 5- tappiosta ja voittaa meidät? Mikä merkitys kielellä on? Röyhkeyskoulussa keskitytään tunnistamaan, miten jokaisessa meistä asuu "kiltti tyttö" ja kuinka se rajoittaa mahdollisuuksiamme toteuttaa omaa potentiaaliamme.

Röyhkeyskoulusta on saatavilla omia tarpeita huomioiden räätöityjä kokonaisuuksia. Kaikkea 30 minuutin inspirointipuheenvuoroista 4h työpajoihin.

“Tiedä, että osaat. Nauti siitä, että osaat, ja anna meidän muidenkin nauttia siitä!”